Stationärvård Hund

Stationärvård

Om Ditt djur exempelvis ska opereras eller av någon annan anledning behöver stanna kvar hos oss för bevakning så kommer patienten tas in på den så kallade stationärvården. Vid inskrivningen bestäms vad som gäller för patienten när det kommer till undersökning, behandling och utfodring. På djursjukhuset går veterinärerna en gemensam rond varje morgon och eftermiddag och på kvällen gör veterinären en medicinsk bedömning inför nattpassningen. På ronden går man igenom patientens tillstånd och nya beslut kan behöva tas för vidare behandling, då i samråd med djurägaren. I enstaka fall kan Ditt djur vara i behov av ytterligare specialistvård och då kan vi remittera till regiondjursjukhuset i exempelvis Helsingborg eller Göteborg.

Väl på stationärvården får Ditt djur en bur med en filt, en korg om så önskas och vattenskål. Katterna får en kisslåda med strö som får daglig rengöring vid behov. Mat erbjuds för de patienter som ska ha och vi har ett varierat utbud, därför är det bra för oss att veta vad Ditt djur gillar att äta. För de som har svårt att få i sig maten kan vi erbjuda b.la. kyckling, köttfärs, köttbullar, tonfisk och makrillfiléer. Hundarna rastas regelbundet i koppel under dagen, även de hundar som inte kan gå själva lyfts ut till gräset för att uträtta sina behov.

När Ditt djur ligger inlagd hos oss kommer Ni bli uppringda av veterinär eller sköterska för att få dagliga rapporter om hur Ditt djur mår och diskutera om vidare behandling. Vid behov ringer vi upp flera gånger och då uppskattar vi om Ni finns tillgängliga på telefon. Under helger kan det dock vara högt tryck och då ringer vi ofta upp på först under eftermiddagen.

När det sedan är dags för hemgång bestämmer vi en tid som passar Er. Patienter kan lämnas för hemgång under hela öppettiden och även på helger. Som djurägare kommer Ni också få ett hemgångsråd med instruktioner hur Ni ska ta hand om ert djur hemma under den första tiden efter besöket. I samband med hemgången ska Ni även betala för besöket. Om djuret är försäkrat kan vi hjälpa Er att reglera kostnaden med Ert försäkringsbolag mot en kostnad på 95kr, då behöver vi veta vilket försäkringsbolag ni använder samt försäkringsnummer.

Och kanske det viktigaste av allt, det är av största vikt att vi håller en god kontakt. Undrar Ni över något så tveka aldrig att ringa oss!